Mâna în șold, căci joci pe gleznă, manon…

on August 6, 2010 in Codul lui Manon, Gafe

Bună ziua, sunt Aurica.

Lui Manon i-a ieșit o migrenă la cap, în partea cu tâmpla, și cât se ține ea cu mâna de acolo scriu eu azi ca să-i fac în ciudă.

Unu.
Menționez de la începutul locului că protestez.
În această familie care s-a facut când s-a facut ea, este un singur scriitor care are acte publicate, iar obligarea mea la anumite perversiuni  gen scrie tu ceva, spuse cu subînțelesul acela ascuns, m-au făcut să mă întreb de ce unii oameni perforează cuvinte la adresa femeilor nevinovate? Ca sa le cadă acestor în plasă?

Doi.
Nu consider că este necesar ca atunci când mă uit așa să mi se aplice capete în gură cu STOP pe frunte drept pedeapsă, când eu imi vedeam liniștită de treabă, poate să confirme și domnul inculpat, nu deschid  nici eu gura, de ieri, decât la comandă… Că mi-e frică, am o listă cam atât de mare, cu ixuri, pe care mi-a dat-o Manon, a rupt-o de aici s-o lipesc de frigider cu magnet, ca să ma exprim numai când e cazul și să nu mă umilească mister Haid când nu e în zonă doctor Gekil că eu nu-l sufăr pe ambii (iete, cântă și bufnița afară, doamne ferească).

Trei și închid.
Eu nu pot să scriu decât dacă văd eu ce mă siderează și mă lasă mută, sau la comandă – cu temă, da? Atenție, cu temă.
Mă gandesc și pun jos ce îmi iese din gură, dar mă lași, frate, să diger, nu hop țop….

Și patru, că așa m-am învățat de la Manon, să mă întind de obicei în paranteze, că m-a ferit de ele dumnezeu la picioare, am niște glezne… scuzați, revin la obiect, ia să rog eu cititorii să lege între ele câteva propoziții în care să găsim logic urmatoarele cuvinte: spasm, veveriță, mușchii, paradox și, scuzați expresia, tare.

Da’ să vă zică cineva hai, acum, pe loc,  că io țin ceasul cu ochii pe secunde…

Păi? Se poate? Am și eu un amărât de suflet, da-l-aș de pomană, atâta bătaie de joc, tot ce fac nu-i bine?

P.S. Ce dracu’?

Revin. Pff… Binee… Ceva tare a doborât-o la pământ pe veveriță. Iar mușchii, ce paradox, nu au amortizat nimic. Un spasm și a fost gata.

Faceți voi de-alelante, dacă vă dă mâna.

*********

©Bianca
E un paradox cum o veverita zburatoare a avut un spasm, a cazut din zborul ei ca Superman, dar era tare curajoasa si in ultimul moment muschii ei au devenit ca ai lui Johnny Bravo si a reusit sa se salveze de caderea in hau.
**
©Manon
(…) Se leagă cu lanțuri de femeia virtuală și, trist că n-o poate atinge, dă pe gât sticla cu absint.
E atat de TARE, incat SPASMUL policarului, semn de iminentă crampă a scriitorului, trece neobservat.
Aproape instantaneu, MUȘCHII feței paralizează iar fruntea e inundată de broboane reci.

…Nu apucă decât să aștearnă pe hartie
.“…VEVERIȚA”,
și să gândească fulgerator titlul:
.…“PARADOX”.

**
© deșteapta
E tare paradox să afli că veverița are mușchi și poate doar un amarât de spasm o poate arunca din copacul unde își ține liniștită proviziile de alune adunate cu sudoarea cozii!!!!

**
© Geo
Se răsuci cu ajutorul scaunului de  bar, cu fața spre spre noi, spre orchestră și, cu mușchii feței lăsați, ridică deasupra capului degetul arătător al mâinii drepte, dirijind imaginar.
După al doilea spasm al diafragmei, spuse tuturor cu voce tare, sacadată:
Inima? -Veveriță zglobie cu rațiuni pe care rațiunea nu le cunoaște,-ce paradox!
Se răsuci în poziția inițială și sorbi ultima picătură de scotch din pahar. Era mai mult decât îndrăgostit…

39 Responses to “Mâna în șold, căci joci pe gleznă, manon…”

 1. Bianca says:

  E un paradox cum o veverita zburatoare a avut un spasm, a cazut din zborul ei ca Superman, dar era tare curajoasa si in ultimul moment muschii ei au devenit ca ai lui Johnny Bravo si a reusit sa se salveze de caderea in hau. (Cum e?) 🙂

  • Manon says:

   (…) Se leagă cu lanțuri de femeia virtuală și, trist că n-o poate atinge, dă pe gât sticla cu absint.
   E atat de TARE, incat SPASMUL policarului, semn de iminentă crampă a scriitorului, trece neobservat.
   Aproape instantaneu, MUȘCHII feței paralizează iar fruntea e inundată de broboane reci.

   …Nu apucă decât să aștearnă pe hartie
   .“…VEVERIȚA”,
   și să gândească fulgerator titlul:
   ….“PARADOX”.

 2. artcreative says:

  Veverita suferă un spasm. Scurte convulsii îi fac piciorul din spate să zvâcnească, și cade. Muri. Deschise un ochi. Era moartă cu un ochi deschis, …acum.

 3. desteapta says:

  Din pacate ,ochiul ramas deschis al veveritei incepu si el sa aiba spasme.Spasme atat de violente incat veverita muri invers adica se trezi!

  • Manon says:

   5 cuvinte, cristi. 5.

  • artcreative says:

   Deci veverita se trezi…si…se contorsiona. Spasmele facura ca muschii sa se vorbeasca intre ei si sa ii creeze asteia spasme. Spasmele se vorbira si ele intre ele sa ii creeze o senzatie super tare veveritei. Paradoxal,senzatia super tare avea sa ii aduca moartea,veveritei…Ochiul ramase deschis fara nici un alt spasm. Da ?!!! Deci fara nici un spasm la ochi,la coada sau la alte membre. Moare si gata, da-o reacu.

   • artcreative says:

    Dar iata ca secretul chimiei organismului viu(mort acum), al paranormalului, se intampla. Moartea clinica loveste din nou ! ! ! Veverita clipi din ochiul deschis si tremura din pleoapa celui inca inchis. Zambi intr-un ranjet otravitor de urat…Nu vru sa se ridice.Ii fu bine acolo… Doar ce se mula pe bolovanul pe care cazu. O voce, interioara cred…, ii spuse ca va raci, si atunci sari ca arsa. Nu putu sa moara, nu vru acest lucru. Porni sarind intr-un picior, ( celalalt era rupt)si fluierand…pleca gandind, stiind…ca totul are sa se termine mult mai tragic.

 4. desteapta says:

  Ce tare paradox sa afli ca veverita are muschi si poate doar un amarat de spasm o poate arunca din copacul unde isi tine linistita proviziile de alune adunate cu sudoarea cozii!!!!

 5. Geo says:

  Se răsuci cu ajutorul scaunului de bar, cu fața spre spre noi, spre orchestră și, cu mușchii feței lăsați, ridică deasupra capului degetul arătător al mâinii drepte, dirijind imaginar. După al doilea spasm al diafragmei, spuse tuturor cu voce tare, sacadată:
  Inima? -Veveriță zglobie cu rațiuni pe care rațiunea nu le cunoaște,-ce paradox!
  Se răsuci în poziția inițială și sorbi ultima picătură de scotch din pahar. Era mai mult decât indrăgostit…

 6. Bianca says:

  Si ce mai facem azi? e rau cand ai insomnii sau daca esti obisnuit sa te culci tarziu ca n-ai ce face cat esti treaz… in toiul noptii 🙂 (cazul meu)

 7. artcreative says:

  Scapa pentru cateva minute…

 8. Bianca says:

  trebuia sa ne mai lasi sa incercam pana la dimineata :)) 😛

Leave a Reply