Archive for August 11th, 2010


Un moment, să-mi revin. Nu pot să mă uit în laptop cu ochii în lacrimi, căci pierd claritatea. Plus că trebuie să îl așez pe pat – se zguduie periculos, din cauza stomacului care se zbate.

Așa, nu mai râd.

DANS!

Există melodii care se dansează sexy.
Căci ele o cer.
Nu mă refer aici la faptul de a fi îmbrăcată, cum zicea nesuferitu’ ăla drag, aseară, doar în cercei sau în cravată. Mă refer strict la mișcare.
Poți să aprinzi o lumânare invers, să îl trântești pe musiu pe scaun și să execuți un dans în poală, fără să-l atingi.
Sau, dacă ești în discotecă, să te miști pe lângă el, atingându-l doar cu parfumul care te înconjoară.
Dansul sexy înseamnă o nebuloasă de mișcare înăuntru, și o economie drastică la figuri, în afară.

Regula numărul 1: Când vrei să dansezi sexy, nu folosi toate membrele, simultan.

*

Există melodii care ți se imprimă în sistem, și care îți cer să le dai viață. E foarte bine că furi mișcări de la vedete, sunt atâtea stiluri, atâția pași…

Regula numărul 2: Nu combina, într-un singur dans, figuri pe care le-ai văzut la televizor, dar pe care nu le-ai studiat. Puse la grămadă, mai ales că fiecare are ritmul ei, te transformă într-o urticarie umană dezmembrată.

*

Sunt oameni care au la bază un pic de balet, un pic de dans modern sau de gimnastică artistică… Dar, lipsiți de imaginație, folosesc obsesiv, când dansează, fragmente lipite nefericit, de battement glissé-uri, aruncarea mingii în aer și dansul cu măciuci.

Regula numărul 3: Nu încerca să dovedești că le ai, topește ceea ce ai învățat și lasă-te condus de melodie; Nu încerca să o încaleci, căci te va pune, ea, pe tine, la podeaua penibilului.

*

Există melodii pe care le iubești enorm, căci scot din tine tot focul, sexualitatea, tristețea, zbuciumul. Astea sunt cele mai periculoase, când te afli în discoteci. Căci trebuie să pui frână și să știi că ochii care te privesc sunt, nu numai obiectivi, dar și cu cuțitul ironiei la ei.

Regula numărul 4: Mare atenție, când dansezi, la melodiile care îți zbuciumă ființa. Există pericolul ca, în loc de o prezență grațioasă și tulburătoare, cei din jur să vadă o ființă care execută mișcări de maimuță în călduri, sanki, degajată, de neprivit prin felul în care pasiunea explodează și se transformă în poluare vizuală.

*

Toți dansăm acasă, în fața oglinzii. Repetăm obsesiv, dacă ne place ceva, până când vedem că ne iese, ne admirăm; fetițele execută buriceli, ca să deprindă mișcările de bazin atât de binevenite în timpului actului acela, iar bărbații, când dansează în oglindă, sunt de-a dreptul spectaculoși.
Unii oameni se filmează, dansând. Pentru a verifica, a modifica, a schimba, sau, pur și simplu, pentru a imortaliza momentul tinereții.

Regula numărul 5: Dacă te filmezi dansând, nu pune clipul pe net decât dacă ești Mikhail Baryshnikov sau dacă ai înviat din morți și te numești Michael Jackson.

****

Am o melodie pe care o ador. Aproape că ignor cuvintele.
E sexy, fierbinte, tricky, îmi reprezintă senzualitatea. Dar, geez, e periculoasă…dacă vrei să o miști… căci se dansează sugestiv, fără figuri, simplu. Și numai cu partener, ochii au importanță majoră și definitivă.
Când o dansez, mă priponesc în privirea lui și mă mișc în funcție de ceea ce-mi cere acea privire, căci e tipul de melodie pretext.

Mi-era dor de ea, am căutat-o pe youtube. Nu mă satisfăcea sonorul. Dau click pe alt link, și, dragii mei, ta na naaam… O tipă, lungă, slabă și zăludă. Face semiobscuritate în camera prin care trecuse recent uraganul Catrina. Dă click pe play și se desfășoară pe… melodia mea cea sexoasa...

…Încălcând toate regulile de mai sus, plus titlul acestui articol... YaY!


***

De când scriu în jurnal, mă leg obsesiv de dans, de felul în care el trebuie să scoată din noi, femeile, numai frumosul și grația.
Iată un prilej amar de bun pentru a pune, pe lângă cuvintele scrise  de-a lungul anilor, și imagini.

N-aș fi făcut-o. Dar pentru melodia asta, ahh…

…Mă bucur că nu sunt bărbat.
…Căci, dacă aș vedea așa ceva executat de iubita mea, aș filosofa trist: bine ai venit, impotență!

Are you ready?uat dă fac is dis?


P.S. Vă provoc la copy/paste de linkuri demonstrative. 😉

Clopoței

on August 11, 2010 in Oglinda 8 Comments »

***

Au început să mi se întoarcă suflețeii din vacanță. Aerul poartă în el zumzetul rotițelor de geamantan.
Te iubesc.
– Te iubesc.
Te iubesc.
– Te iubesc.
Te iubesc.

Și eu, de-abia aștept să ne vedem!

…Ceea ce-mi aduce aminte de faptul că, suplă și bronzată, voi porni spre școală, în curând, la braț cu noua etapă din viața mea.

Zâmbind din toată inima…

…Lucru care-mi dă energie pentru a fi alături de noii sufleței – ce se pregătesc să vină la admitere.

Mi s-a întors sufletul din vacanță. Aerul poartă în el o liniște nerăbdătoare.

***

Pentru cititori, un clopoțel, de la mine. 😉