Archive for November, 2003


Definiţii

on November 21, 2003 in Crochiu No Comments »

Inginer: o specie ce are ca demn reprezentant pe bărbatu-miu, ăla care are minte brici, imaginaţie pe supapă şi privire de cocker.
Nu este recomandat pentru relaţie cu artişti, deoarece riscă să developeze psoriazis capilar şi ulcer duodenal.
A nu se mişca din mediul lui, pentru a nu-l sminti din scorţoşenie, a nu se gâdila, pentru a nu-l forţa să râdă.
În rest, bun de făcut copii şi excelent la lecţiile de matematică.
De adorat după ce-i spargi coaja, de iubit după ce-i înţelegi misterul. 

… Adică la bătrâneţe şi geaba.

 **
Vânzătoarea cu atitudine
Generaţia veche
Un dinozaur uitat după tejghea, care îşi apără teritoriul, golindu-l de clienţi, pe principiul:”Nu vă convine, afară!”; se îmbunează preţ de o secundă la pipăirea de-veci-bacşişului, şi-şi revine spontan la starea de anacondă uitată în proiect.

 Generaţia nouă
O marie cu genă de fostă pălărie; poate fi smintită din paradigmă, pe principiul simpatiei. Astfel, dacă îi intri în graţii, poţi obţine produse (încă) neexpirate, dacă nu, nu.
Un viitor dinozaur.

Aşadar, să ne întoarcem la oaie…
Din punctul de vedere al mamei ovidia, reclama la kandia este precum o balenă mare, eşuată la mal. Fantastică la privit, căci de câte ori ai ocazia să vezi o aşa măreţie, însă condamnată definitiv la decedare, deoarece nimeni n-o poate sminti de pe loc şi întoarce în apa ei.
Deci, în zadar.
 Acum, eu nu vreau să-mi ridic în cap a combatere prietenii, care sunt, şi masculi, şi tineri (deci horni) şi specialişti în reclame, deci mă justific: A folosi conotaţii sexuale în reclamele pentru ciocolată este ok.  Însă, cei care se suflecă să facă treaba, nu trebuie să uite că sexul (actul sexual în sine, căci el este prezentat în spot) implică, pe lângă gâfâiala tradiţională, măruntă şi cu bun simţ, şi miros, şi păr (capilar, pubian etc), şi sudori, şi sunete.
Acum: sunt perfect de acord să văd scene fierbinţi în reclamele la ciocolată, cu un singur amendament…să se oprească la preludiu!… Pentru ca să se lipească de retină, să te incite, să te aprindă…Şi să te lase aşa!
Reclama la care mă refer îmi stârneşte, nu poftă, ci repulsie.
Mă scoate din convenţie copulaţia ălora, îmi aduce aminte de gusturi care trebuie să rămână pe terenul lor, nu să năvălească în memorie, puse pleaşca pe imaginile cu ciocolată…! Căci sexul miroase a sex, dragi prieteni, dacă vrem să aibă miros de palmolive, atunci facem o gargară cu săpun, în loc de!

Sigur nu fac parte din targhetul care foloseşte kandia în timp ce, eu mulţumindu-mă s-o folosesc până la.

 …Aceeaşi senzaţie de repulsie mi-a fost provocată şi de spotul în care cipsurile alea se împerecheau cu o fleică de bacon, dând naştere la mai multe… pungi. Gimme a break!