facerea de dreptate

on September 4, 2011 in Sub lupă

Trebuie să ne cumpărăm dreptul la liniște?
Eu zic că NU.

*

Familia Uliță (cu accent pe i nu pe u) locuiește la noi în bloc.
E alcătuită din doi frați, unul mai înalt decât altul.
Mai frumos e ăla micu, că are picioarele mai drepte.

Dar ce folos.

E.

Familia Uliță are două scutere pe cap de ambii locuitori.

Scuterele sunt unul mai zgomotos decât altul, dar primul ne rupe la urechi; ne-a dereglat sistemul neuro-vegetativ de-am ajuns să ne uităm câș când ieșim din lift – la aer.

Când îi pornește motorul (că ăștia, băieții, sunt artiști tineri, și umblă noaptea telelei și ziua la fel) – zici că se prăvale peste bloc un avion de vânătoare plin cu bombe explodate gata.
Sari din sfântul somn sau din nevinovata leneveală – cu infarctul gata declanșat; și icnești scurt, și dai să te repezi în șifonier, și nu nimerești pantalonii  – să pui dracu ceva pe tine, că nu poți sări de la etaju cinci în pielea goală, că te faci de râsu blocului. Deci jur.

Noi, vecinii, am botezat scuterul Pârțul.

Dilema noastră este legată de faptul că nu știm cum să facem să fie bine pentru toată lumea:
1. Să furăm clandestin, într-o noapte, Pârțul, și să-l îngropăm într-un loc necunoscut în grădina din fața blocului?
Sau
2. Să îi băgăm, la două zile, câte un cartof în țeava de eșapament până amuțește, dracu, de tot, șandramaua, și abia după aia să tăiem cauciucurile și la al doilea scuter?

Io sunt dispusă la sacrificii, că nu mai am nici noapte, nici somn de după amiaza, iar Uliță al mare, când i-am zis că îl bag în blog a zis OK, dar ai putea să faci o chetă ca să-mi schimb toba.
Ți-aș zice eu ceva de tobă, acum, aici, cocuțule -dar mă citesc minorii și nu e frumos să dau exemplu de cum se pot alătura invers cuvintele nepotrivite fund și tobă deci mă abțin să te fac *ur.

Dar propun o revoltă în public.

Cine vrea să se înscrie la facerea de dreptate, să lase vorbă aici, anonim, că îl găsesc io după zgomotul tastaturii.
…Așa de sensibilă am devenit… 🙁
Ai naibii ăia din familia Uliță, de poluatori fonici care sunt și pe care îi doare fix în tobă de noi! :- P

*

Dreptul la replică:
Uliță cel mare mi-a spus că este o eroare în articol: Numai un Pârț funcționează, al doilea e mort.
Îmi cer scuze (și îl rog pe Dumnezeu să îl ia la el și pe primul).


12 Responses to “facerea de dreptate”

 1. Mădălina says:

  Zahar in rezervor… Am auzit ca il aranjeaza motorul.
  Nu stiu cat e de adevarat, dar daca merge nu mai are cine sa scoata zgomot daca nu-i merge motorul.

 2. Evergreen says:

  Io zis ca le gasim ocupatii.

 3. liseli says:

  Eu le-aș ”decora” scaunele cu câte ceva, vopsea, prenandez, clei de oase, pastă de dinți, smoală,mă rog, fiecare cu ce are la îndemână și fără investiții majore , în felul ăsta îi țineți și ocupați! :)Și niște bulion ar merge dar deja e prea scump, doar dacă are cineva uitat prin cămară din anii trecuți!
  ”Moment” pe mânere!?

 4. doru says:

  Daca s-au epuizat variantele de intelegere pe cale amiabila, si baietii chiar nu inteleg de vorba buna, ar trebui convinsi cumva.

  La toate nazbatiile de mai sus, ma gandesc ca mai buna decat ingroparea in pamant ar fi turnarea unei platforme de beton de juma’ de metru care sa contina o parte din portiunea inferioara a zgomotocicletei. Asa va servi si ca monument care va celebra victoria vecinilor impotriva poluarrii sonore, si unde familia indurerata va putea aprinde lumanari sau, de ce nu, poate si un foc de tabara.

  Varianta eleganta este cea cu astuparea tevii de esapament cu un cartof, bine bagat in interior, pentru ca rezervorul imi inchipui ca are cheie si deci varianta cu indulcirea benzinei nu stiu daca merge, desi ar fi mortala pentru motor. Sau scurtcircuitarea bateriei, cu un fier gros, care produce un foc de artificii spectaculos, spre deliciul publicului dornic de executii sangeroase 🙂 .

  Ne mai distram si noi, desi saracii or sa planga, cred.
  Da’ au cautat-o cu lumanarea.

Leave a Reply