ultraviolata

on July 25, 2010 in Sub lupă

Să lămurim misterul.
Eu stau întinsă pe șezlong drept în ochii soarelui, îmbrăcată în slipișor. Înfofolită în spf 30. Fac cerc după raze ca floarea soarelui, mă rotisez, fug sub umbreluță periodic, mă zbengui în marea neagră cea verde dar foarte caldă, sorb, regulamentar, și halba de apă sărată încercând să execut o broscuță aproape de mal. Ca la carte.

Nu-mi luasem ceasul la mine.

Când ajung acasă, fac duș și dau fuga la oglindă, pentru a admira bronzul. …Și descopăr, stupefiată, un corp care are pe el pictate, cu roșu intens, modele futuriste: pete alungite cu dungi albe, gen lacrimă, pe piciorul stâng, harta româniei, pe fesa dreaptă, cu basarabia inclusă, un cerc pe umărul drept, un ovoid pe antebrațul stâng, un sân roșu, celălalt, alb și, spaima spaimelor, maaare, semi-zvastica nazistă – pe lângă buric…

Simt că mă ia amețeala.

Mă înfățișez nudă verișoarei mele, cu buza de jos botuț și o întreb dacă ceea ce văd eu este adevărat, sau dacă nu cumva ochii mei au fost orbiți parțial, în puncte, de lumina explozivă.
Privirea ei este sugestivă adică ochii mei sunt OK.

Iat-o, deci, pe ultraviolata care nu poate dormi nici pe spate, nici pe burtă, gândindu-se obsesiv la nenea butoi, psihologul care spunea, acum ceva timp, că femeile agresate și-o cer.

…Și-o cer. Când au senzația că expunerea prelungită este benefică.

7 Responses to “ultraviolata”

 1. Corina says:

  Of, Manon, numai ţie ţi se pot întâmpla astfel de lucruri. :))

 2. Unu mic says:

  Eu am patit asa ceva weekend ul trecut la munte… M-am rotisat ceva vreme la soare, dupa care am stat 3 zile rosu, iar a 4-a zi deja ma cojeam. Acum sunt ok, am mai bagat un salon intre timp si mi-am bricolat corpul cu un bronz de toata frumusetea :).

 3. Bianca says:

  Bravo tie 🙂 pentru bronz…azi m-am intors din tabara si am realizat ca ai scris destul de multicele in absenta mea. 😀
  O saptamana fara calculator?! E destul de greu la inceput. :))

 4. somnulescu says:

  Vroiam sa-ti las un comment..ti-am lasat :)).

  Eu cu bronzul ne impacam destul de bine, asta daca vom considera bronzul de un rosu aprins :)) Cine stie, poate pe mine m-au vazut cei de la Luna Amara cand au compus melodia 🙂

Leave a Reply