Irina Fumărel scrie în Jurnalul lui Manon

on July 2, 2010 in Oglinda, Retorice

Irina Fumărel, despre Manon:

Ce contează, de fapt…

Eu în timpul facultății n-am avut calculator. Și nici internet.
Eu și colegii mei ne duceam zilnic la biblioteca facultății și ne băteam ca orbii pe cărți.

Abia in 2007 când terminai facultatea și mă întorsăi acasă avusăi și eu calculator și internet.

Și după vreo 2 ani prin zonă, să vă spun și ce cred eu despre internet: Pe internet oamenii încearcă să pară mai frumoși decât sunt, că n-ai cum să-i verifici. Pentru că pozele puse pe net sunt a unșpeaaaa variantăăăă reușităăăă!!
Toottt pe internet, oamenii încearcă să pară mai deștepți decat sunt, că n-ai cum să-i verifici. Pentru că pe net nu se poate testa spontaneitatea.
Toottt pe internet oamenii încearcă să pară mai educați, mai realizați, mai buni decât sunt, că n-ai cum să verifici. In realitate de fapt, vezi în jur mult gunoi, mulți oameni săraci și multă răutate.

Părerea mea e că pe internet oamenii își fabrică imagini, personalități, identități pe care nu le au în realitate.

Acum să trecem la celălalt subiect: femeia la 40 de ani. După 70 de ani de comunism, femeia la 40 de ani arată la noi cam așa: piele îngălbenită cu pete maronii, păr pe picioare, burta lasată, sâni fleșcăiți, celulităă pe tottt corpul, dinți stricați, coate zbârcite, matreață, sprâncene la fir – formăă nedefinităă, fără bărbiee, ten pătat și ridat, și numai părul vopsit în culori îngrozitor de țipătoareee îți distrage atenția de la corpul decăzut!!

Așa că ieri, când o căutam cu privirea pe Nonaa, eu mă uitam după femeia la 40 de ani!

Eiii, Nona, daa, are 40 de ani. Și mai are corpul sculptat. Nu expune ea prea multă piele, da’ suficient cât să vezi că are pielea rozalie, netedă și fermă, iar tenul e perfect întins, curat, porțelan din ăla cum vezi prin reviste.
Iar Nona e un om pe care l-am cunoscut pe internet, citindu-i blogul. …Iar internetul este înșelător. …Într-un fel sau altul…

Pe net, Nona este o femeie de 40 de ani care scrie un blog sclipitor de inteligent.

În jurnal ea pare mama răniților, o tanti de 40 de ani. …Pe cand în realitate, ea e o sânziana.

…Pentru că dupa ce o întâlnești, ultimul lucru la care te gândești e blogul ei.

Pentru că dincolo de internet, de blog și de mintea sclipitoare pe care o are, Nona, în carne și oase, e femeia care a reinventat imaginea femeii la 40 de ani.

Dupa 7 decenii de delasare!!!

Iar impresia reală e singura care contează de fapt…”

©fumarel

***

Recunosc, am așezat aici articolul lui Fumărel din vanitate, din slăbiciune, din mama lui de complexul puștii mele de inferioritate care mi-a distrus viața, din vanitate, iar, …ca să-l citesc eu, în primul rând.
(De fapt, să spun adevărul până la capăt, am pus articolul aici numai pentru a-l reciti eu la infinit) pentru că, dincolo de vanitate și de complexe și de slăbiciuni, noi, femeile, avem nevoie, uneori, să auzim cuvinte bune la adresa noastră, să auzim că suntem frumoase, că suntem minunate…

Am nevoie, acum, de asta. De aceea am luat oglinda lui Fumarel. Să mă uit în ea.
…Până mă conving, eu, pe mine, ca sunt OK și că nu trebuie să mai consider, never fucking ever, că admirația unui bărbat mă ONOREAZĂ.

34 Responses to “Irina Fumărel scrie în Jurnalul lui Manon”

  1. Iulia says:

    Nu sunt eu adepta lepselor dar am una care mi-a placut mult si sunt curioasa care sunt si preferintele tale.

    • Manon says:

      Nu le agreez de niciun fel, Iulia, ca si tine, nu sunt adepta lor. Aceste “lepse” nu fac nimic altceva decat sa dezvaluie, intr-o forma simpatica, ce are omul sub carcasa.
      Eu v-am pus la dispozitie jurnalul, aici sunt eu, cu “toatele” mele.

  2. Murarici says:

    Daca o cunosti pe Nona inainte sa ii citesti blogul constati ca ceea ce scrie e o continuare fireasca a ei. Si oricum…Nona nu are varsta! :*

  3. EscaleR says:

    Aci aprob. Mult timp am crezut ca Nona e o studenta in anul 3 sau la master. Daca nu vedeam pe forum varsta, nu stiam. Nu pare. Cand am vazut-o, daca ma intreba atunci cineva cati ani are, spuneam 28 -29 . In plus are o altfel de gandire,care te ajuta, te intelege si asta ,de ce sa nu recunoastem, o intalnesti foarte rar.Ma bucur ca te-am cunoscut!

  4. intai imi furasi soarecele, acum imi furasi postarea!!! o sa te coste scump: o cafeaa, sa ma mai bucur si eu de prezenta ta!! 😉 zici c-am inebunit dracu, da’ mi-ar placea sa stau mai mult pe langa tine, si nu pentru sfaturi sau cuvinte, doar asa, pentru prezenta taa…esti toata o primavara

  5. Manon says:

    Hai sa va zic eu ceva top secret, de sub carcasa…

    Am pus /furat 😉 articolul lui fumarel aici din vanitate, din slabiciune, din mama lui de complexul pustii mele de inferioritate care mi-a distrus viata, din vanitate, iar, ca sa-l citesc eu, in primul rand (de fapt, sa spun pana la capat, am pus articolul aici, numai pentru a-l reciti eu la infinit) pentru ca, dincolo de vanitate si de complexe si de slabiciuni, noi, femeile, avem nevoie, uneori, sa auzim cuvinte bune la adresa noastra, sa auzim ca suntem frumoase, ca suntem minunate…

    Am nevoie, acum, de asta. De aceea luai oglinda lui fumarel, sa ma uit in ea, pana ma conving eu pe mine ca sunt misto si ca nu trebuie sa mai consider, never fucking ever, ca admiratia unui barbat ma ONOREAZA.

    “Par” o “tanti”, in Jurnal? …MA CONSIDERAM O TANTI EXPIRATA, de aia!

    • daaa, pari o tanti in jurnal!! exact asa si pari aici: O TANTI EXPIRATA!!! pe cand in realitate esti o bunaciune de femeie. de asta tooott spun eu ca pe internet lucrurile nu sunt ceea ce par!!

      • Manon says:

        “pe internet lucrurile nu sunt ceea ce par!!”

        Ba sunt ce par a fi, uneori, fumarel, scrisul nu insala… Din timiditate si din frica de a nu se spune ca arat rau, aici, in jurnal, m-am ascuns in spatele mamei care sunt, asa cum unii se modifica in printi, eu mi-am luat alura de tanti. Eu scriu ca sa ma eliberez, nu ca sa adun pretendenti la verigheta. Ma mai indragostesc de cate-un platonic pentru ca distanta este safe. …Distanta aia, in kilometri.

        • corect, unii de modifica in printi si altii isi iau alura de tanti. dar nuu, nuu e deloc bine asa. nici de-o parte, nici de alta..

          • Manon says:

            la partea a doua, e bine. Cand nu cauti, de ce sa cauti?
            Nu in eter se cauta.
            Acolo te tamponezi, accidental, pe perioade scurte.
            Ete, exemplu de dubla deghizare, cand “tanti” se intalneste cu “broscoiul”…sub broscoi este ascuns un print, iar “tanti” stie…
            Numai ca, iata minunea de eter, printul, cu un comportament suspect de batracian, incepe sa ii fugareasca lui “tanti” prin camera fluturele, sa ii pape surubul. …Noroc cu distanta in kilometri.

            • iar impresia reala e singura care conteaza de fapt. pana atunci ne hranim din imaginatie si presupuneri.. eu stiu ca atunci cand vrei sa cunosti cu adevarat un om, IL CUNOSTI. faci pe dracu in patru si il cunosti IN REALITATE.

              • Manon says:

                …Interesant. Noi avuseram noroc de radacini comune, insa, chiar trebuie sa il cunosti pe omul care scrie blogul? Daca da, oare de ce? Cati vor sa faca asta doar pentru a lega prietenii? cati o fac doar pentru a-si demonstra ca omul ala nu e ceea ce pare?… Zic asa, in general…De ce? El posteaza in eter tocmai pentru ca sa stea deoparte de dezamagirile live… hmm…o sa ma gandesc, interesant…

                • nu stii niciodata ce se ascunde in spatele chipului unui om, dar’ in spatele unui calculator?! oamenii erau si inainte inselatori, dar de cand cu internetul, sunt inselatori la patrat. eu sunt precauta si o fi si platonicul la fel de precaut ca mine!! tu ai o minte geniala, si asta se vede asta cu ochiul liber din blog. si mai adauga la asta si spontaneitatea pe care o ai fata in fata cu omul. dar toatee astea palescc in fata frumusetii fizice. pentru ca omul retine mai usor un chip decat un text. si se indragosteste mai usor de un chip decat de un text. iar chipul tau e mai bun decat textul. si am zis ca textul e genial, da? 😛

                  • Manon says:

                    …mi-adusesi aminte, ca tot o tii cu esenta si aparenta, schimba dreq pozele alea din blog, cu unele in care sa fii tu! Inselatoareo!

                    • ce vrei sa zici? ca-s mai frumoasa in poze decat in realitate??? looollll, asa se poarta :)))))

                    • Manon says:

                      fumarel, iti raspund aici, ca ma intrebasi de tine si de poze, nu stiu de ce comentariul se arunca la final: Frumoasa? … Esti fotomodeală!!!! Pozele sux.

  6. bonavox says:

    cum se da like la asta, hai ca dadui pe faizbuc.

  7. andreea_none says:

    cata dreptate ai…. in alta ordine de idei, odata cu citirea blogului si eu m-am tot intrebat in legatura cu varsta ta, dar ma crezi au ba, chiar nu reusisem sa ajung la o concluzie!!! in unele posturi pari de 16 ani, in altele de 20-30, iar in alte ei bine, de femeia matura dar in nici un caz una “lasata”:))

    • Manon says:

      lol, merci, auzisi fumarel, in afara de tine si de platonic, toata lumea (ete la mine, duoamneee!) ma vedea in jurnal in sus, nu lasata. (scot limba)

  8. Madalina says:

    e bine cand prezenta cuiva te incanta de fiecare data

    • Manon says:

      fiecare dintre noi ar trebui sa fie o prezenta incantatoare, ca sa zambeasca cei din jur, caci suntem foarte, foarte tristi…

  9. Iulia says:

    Eu ma vad obligata in situatia data, adica a repetarii ideii principale, sa ma repet si adica:

    Cum? Manon “batrana si lasata”? Pai sa vedeti ce corpisor de balerina si ce miscari pe ringul de dans de ramaneau DJ-i cu ochii lipiti de ea de-i puneau muzica preferata si se facea cerc in juru-i, de dansau toti cu ochiul la ea.
    Sa ne intelegem, aici vorbim de o femeie splendida, fascinanta, absolument incroyable.
    Sa va fie foarte clar voua care sunteti aici cu nasucul in jurnal si n-o stiti pe Manon live ca nu este vreo mamaie, ci o femeie superba care imprastie energie buna. Si ochii ei, de-si pun pupila pe tine ramai agatat de ei cu gura cascata in admiratie. Ca sa va fie foarte clar, am tinut sa mentionez. 🙂
    Asta nu era pentru ochisorii aia frumosi ai tai,te pup Manon.

    • Manon says:

      Ba pentru ai mei, ca io am nevoie. 😛 Cealalta pereche, la care te referi, a inchis pleoapa, ca de aia avusei curaj sa ma balacesc singura in cuvintele voastre frumoase, nuda si expusa la critici. Daca trece pe aci, din greseala, vreun alt ochi critic, iti dai seama ce ras… Deci e tot de bine, imi plac oamenii care mustacesc. Azi ma bucur. Maine revin la auto-datul in cap. 😛

  10. Unu mic says:

    Ca barbat ce a intalnit aceasta “creatura” imi permit sa-mi dau cu parerea despre look-ul ei caci caracterul i l-ati descoperit pana acum cu siguranta.
    Manon, adica Nona este si arata ce o femeie SANATOASA, inalta, cu un mers hotarat, parul usor valvoi, silueta unei femei care are grija de corpul ei.
    Si da Nona esti mai mult decat OK, nu stiu de unde naiba ai scos-o pe asta ca nu ai fi. Lasa lumea sa te cunoasca si LIVE ai sa vezi cata energie ai sa primesti atunci cand ii vei lasa pe necunoscuti sa se apropie de tine si sa te cunoasca. Mie sa stii ca mi-ai placut 🙂

    • Manon says:

      Creatura iti multumeste frumos. 🙂

      • Unu mic says:

        Spontana si dulce ca-ntotdeauna…..Pupici
        Facusi poze de prin concediu? 😀

        • Manon says:

          aseara, la club. nu prea sunt cu pozele, eu…

          • Unu mic says:

            Acu am terminat de citit si articolul despre “Caractere”.Vad ca profiti de fiecare secunda din concediul asta. Ma bucur pentru tine. Acelasi lucru mi s-a intamplat acu ceva vreme, cand niste prieteni din Bulgaria au vizitat Bucuresti-ul si implicit pe mine. Am mers in centrul istoric si ghici ce? Eu, ei 4 si inca un prieten de-al meu, eram la fel, o larma si un ras de-am speriat terasa.

            Nu are legatura cu subiectul dar simt nevoia sa spun lumii c-o iubesc, o iubesc pentru ceea ce este, o iubesc din tot sufletelul meu.
            Scuza-ma dar nu am cum sa scriu pe cer cat de mult o iubesc(INCA) de aceea am ales jurnalul tau :P….

Leave a Reply