perpetuum boule

on June 11, 2010 in Oglinda

Astă vară, în fiecare zi, știam că e ora 21:00, fără să mă uit la ceas. Prin fața blocului trecea un BMW decapotabil, cu maneaua la maxim.
Nu știu după care fereastră anume din bloc suspina, mergea încet, preț de un refren, și arunca în aer offurile și dorurile “care le am pentru tine veața meeea”, precum ăia de la dezinsecția de țânțari care poluează vara copacii dintre blocuri.

În mașina cea cu boxe suprasolicitate se afla un tip dolofan, tuciuriu. Când zic tuciuriu mă refer la faptul că omul o fi lucrat în străinătate sub soare – direct în aer liber – la construcții, mutând lucruri prețioase dintr-o locuință în alta, doamne ferește să fac aici referire la un nume de băutură care se pune, pentru aromă, în prăjituri…

Mă întrebam, astă iarnă prin aprilie, privind nămeții… ce-o mai face, o fi schimbat mașina, o asculta și el altă muzică, o fi convins-o pe femeie de iubirea lui, prin serenadele orientale…

Ei bine, the nenea is back! Are aceeași mașină. Același dor. Aceeași muzică. Aceeași oră. Același zilnic.

Un singur lucru este nou: două tobe de eșapament tip sport, care acoperă, prin poluare fonică, boxele – concurate neloial la decibeli.
BMW-ul a revenit în peisaj, tunat…

..Dacă nici zgomotul ăsta n-o convinge pe femeie să coboare, adio înc-o vară, pentru noi, vecinii…

19 Responses to “perpetuum boule”

  1. evergreen says:

    call me fa :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Hai ca am ras.

    Azi si-a reparat un vecin masina. Nu realizam asta, dar au inceput sa se zguduie peretii. Pe cuvantul meu ca tremurau geamurile, de geam nu de termponan si huruiau peretii. Am zis ca a venit replica mai tarziu. De unde, canta ceva cu buci buci. Macar nu era manea. Dar asa tare dintr-o masina? Ce naibii are acolo? 4 basi de boxa?

    Am putea tine cate un jurnal cu peripetii cu vecinii.

    • Manon says:

      Au boxe speciale, care dezintegreaza plamanii. Mai nou, e unul in zona, cu alta masina tunata, care da ture in jurul blocului, noaptea. Zgomotul este infernal. A linistit si haita de caini, care cred ca vine sfarsitul lumii…bietii de ei, iti dai seama, in fiecare noapte parca se prabusesc avioane, intre blocuri…

  2. evergreen says:

    oare aia mai au timpane? ma gandesc ca cu cat asculta mai tare cu atat surzesc mai mult cu atat dau mai tare… la infinit.

    • Manon says:

      Timpanul, daca mai exista, este neimportant. Rostul primordial este amortirea creierului, deci, surd sau nesurd, la ce mai foloseste urechea cand creierul e varza?

  3. Cristiana says:

    Si eu ma plangeam ca pe strada mea cainii se intind la povesti toata noaptea….comunica din curte in curte….cateodata se mai iau la cearta si atunci nu-ti mai auzi gandurile. Dar pe langa ce aveti voi eu stau intr-un loc linistit….nu ma mai plang de acum incolo….

    • Manon says:

      Draaaga mea, si cu cainii e o poveste… Dar ei incep programul inspre dimineata. Se aduna vreo sapte, sau 15 voci, si, ca sa nu mai piarda timpul cu banala conversatie prin latratura…urla ca lupii…Aveam pe la mine o prietena, o data, se speriase, auzi, mi-or urla mie, a moarte?

  4. daniel says:

    El …ca si ceilalti care fac la fel, traieste cu impresia ca e “foarte tare”. Problema tine de cultura noastra ca romani in general: ala cu masina mai tunata, cu ceafa mai lata, cu lantul la gat cat ala de la ancora, si tricou mulat merita respectul celor din jur pentru ca ala “e bazat”. De asta m-am cam saturat eu de modul in care se promoveaza valorile sociale la noi, daca esti fata trebuie sa iti vinzi corpul si daca esti baiat sa fi un ghiolban lipsit de respect pt ceilalti. La noi nu se cade sa vorbesti respectuos pt ca e considerat a fi slbiciune din partea multora. Am 20 de ani si ma uit la tinerii de varsta mea si ma ingrozesc. cam lung postul pt un nou venit pe acest blog, imi cer scuze, dar de fiecare data cand e vorba de subiectul asta parca clocoteste sangele in mine.

    • Manon says:

      Postul poate fi cat un pomelnic, nu suntem la chat, si fiecare dintre noi invata din ceea ce scriu ceilalti, so, no worries… 😉

      Si da, e criminal ce se intampla in jur. Uite, acum, de exemplu, cand scriu, o ceafa groasa face ture in masina, cu viteza si cu zgomot, in jurul blocului…

      Cat despre respect…pastreaza-te curat la suflet, Daniel, nu toata lumea este molipsita de raul general.

  5. daniel says:

    Nu pot sa nu multumesc pentru sfatul parintesc de la sfarsitul reply-ului. Aveti mare dreptate cand vorbiti despre un rau general. Parca toti s-au molipsit. Totul se duce de rapa din cauza asta…exact din cauza asta. Daca ne-am opri pt o secunda sa privim la noi, la faptul ca am copiat doar ce e mai prost de la ceilalti si ca niste “imigranti” au reusit sa influenteze cultura si viata sociala atat de dramatic si intr-un timp atat de scurt, ar fi cea mai mare realizare a noastra ca popor. Din pacate lipsesc modele, oameni care sa fie un exemplu pt ceilalti. Incet a disparut si conceptul de “cei 7 ani de acasa”. De unde cand: mama e ocupata cu diverse treburi, tata e la carciuma, fratele mai mare asculta manele, sora isi face poza in baie si le pune pe hi5, invata tu ca si copil ce e bine.

    • Manon says:

      Ai perfecta dreptate, insa nu e totul pierdut. Se intampla si mult bine, vad, zilnic, oameni minunati. ei imi dau si mie puterea de a fi optimista si de a crede ca, pana la urma, chiar si o mana de oameni buni fac diferenta.

  6. Dara says:

    :)) Caini avem si noi in cartier. Ziua nu se vad, dar cand vine seara ii aud… toata noaptea. Masini… mai slabut, asa, ca nu suntem tocmai in centrul orasului. Dar aveeem… motocicleteee!!! (urmeaza explicatii de profan) Eh, motoarele acestor sublime mijloace de distractie pentru unii, sunt mijloace de tortura pentru altii. El, motociclistul, tureaza motorul puternic in apropierea trecerilor de pietoni (ziua – pentru a baga in sperieti copii de prin vecinatate), iar seara se plimba de la un capat la celalalt al bulevardului (neaparat dupa ora 22). Uneori isi mai aduce un amic si atunci sa vezi distractie!!!

  7. daniel says:

    uite de asta ma bucur eu ca stau la tara… deschid geamul aud greierii cum canta, adorm linistit. Acu’ m-am mutat mai inspre centrul satului si rar mai se aude cate un caine…dar cu ceva vreme in urma stateam chiar langa padure: aer curat si liniste deplina. Acu stau cu ai mei, insa planuiesc sa ma mut inapoi acolo, pentru ca pentru mine e un colt de Rai.

  8. Bianca says:

    Pe mine m-ar convinge sa cobor numa sa am politia in dotare! :)) verdict:”tulburarea linistii publice” sau a linistii mele.
    Asa era si prin fostul meu cartier, cand faceam noi, copilutii, un pic de zarva toate babele zbierau pe noi,apoi am invatat ca exista ora de liniste, dar daca mai venea vre unu din asta cu masini turbo…toata lumea tace

    • Bianca says:

      Da fapt, vecinii, rau cu ei, da mai rau fara ei…adica cu ce am mai “umple” noi blogurile daca nu cu patanii, nesimtiri sau prostioare de-ale lor?! :))

  9. Unu mic says:

    Panala urma eu cred ca singura solutie este sa mergeti voi totii vecinii la fata la usa si s-o convingeti sa ii vorbeasca “bauturii de prajituri”. Cat despre vecini, eu am unul de ma scoate din minti dar nu am ce sa-i fac. Este intr-adevar “Unu mic de tot” si plange saracu de la 7 dimineata. Abia astept sa creasca si sa-l cert pt. ce-mi face acum =))

  10. hi5 skin says:

    un post foarte interesant, ma bucur ca ti-am gasit blogul pe google , chiar ti-am dat si subscription,ar trebui sa scrii mai des , astept cu nerabdare noi posturi din partea ta ,thanks, si keep up the good work

Leave a Reply