de gustibus non… destupandum

on June 5, 2010 in Ridendo, Sub lupă

– Uite, na, mi-am albit dinții, a costat operațiunea o groază de bani, dar merită…
– Mișto, bravo!
(Și-mi țin limba la timp, nu vreau să-i stric joy-ul, albul orbitor scoate periculos în evidență piatra gălbuie…)

**
De trei ani sunt la modă pantalonii patul lui procust, cu talie scurtă, pentru femei, schepsis inventat de un misogin care vrea să demonstreze că 99% dintre reprezentantele sexului frumos s-au născut absolut defecte.

Găselnița acestui tipar este perfectă, cred că aș pune-o în top, la locul doi, după masca lui Hannibal Lecter.

Acest tip de pantalon este unic în istoria modei.
Burțile, cu mărimi de la 2 la 7, lăsate în voia colacilor, devin șorț.
Mânerele laterale de grăsime se umflă deasupra de betelie.
Croiala cracului arată că pulpele trebuie prezentate cu generozitate, după moștenirea genetică: ori umflate fuior, ori bețișoare de pus în damigeană simultan.
Posteriorul: ori este supt vacuum, ori umflat ca toba de la mașină.

Dar bomboana pe colivă a acestei creații vestimentare o reprezintă certificarea faptului că majoritatea femeilor au picioarele criminal de scurte.
Văd, zilnic, fundulețe care mai au puțin și ating caldarâmul, triste ca țeava de eșapament.

…Culmea ironiei, o fi decedat simțul estetic sau au fost căsăpite, în masă, oglinzile de-acasă?

**
Mă uit la ea cum alunecă, dinspre terasa de fițe, spre bancomat, mișcând din șolduri barca pe valuri. E înconjurată, protector, de trei metri de parfum care face aerul solid, în jur. Are fața aia bronzată eroic la solar, ca o mască irizată de carton presat, cercei de aur mărișori – cât să nu fie ratați la prima vedere, și este înțolită pe tiparul comun hoardei: bluză mulată peste platfusul de la piept, pantaloni cu picioare de douăzeci de centimetri, balerinii cei de veci și părul gălbenuș, măturică arsă-n cioc.
Gura are rictusul ăla de sictir pentru viață, dar aici o înțeleg.

Este tipul de femeie liniuță care va încerca tot restul vieții să deseneze cu ea însăși, inutil, un cerc.

20 Responses to “de gustibus non… destupandum”

  1. Margeluta says:

    Mai Nona mai, m-ai facut sa rad cu lacrimi! 😀 😀 😀

  2. Dara says:

    :)) N-avea si o poseta tip geamantan, tinuta pe mana stanga? Si mana indoita, evident! Si inele pe toate degetele? Parca as cunoaste-o!
    “Platfusul de la piept… si parul galbenus, maturica arsa-n cioc” :)) sigur o cunosc!
    Sa revenim la lucruri serioase. Intotdeauna m-am intrebat ce parfumuri folosesc fetele astea de ramane o “dara” in aer 30 de minute dupa ce au trecut pe langa tine.

    • Dara says:

      Oh, iar pantalonii cu talie joasa sunt… criminali. Din toate punctele de vedere. Da’ ce zici de asa ceva?
      http://www.femeia.ro/&files/istvan-campan_art.JPG
      Si culmea e ca fetele astea se bat pe ei!!!

      • gabriela says:

        sunt jalnici pantalonii de felul asta…parca ai ceva in ei care trebuia sa ajunga la toaleta, nu sa fie purtat in pantaloni ( am fost cat de decenta am putut in exprimare…dar sunt destul de intrigata ). dar, intr-adevar, Nona are dreptate: gusturile nu se discuta…pareri insa ne putem permite 😛

      • Manon says:

        Zic, Dara, ca mascheaza lipsa de fund, perfect. Fratele meu le zice pantaloni cacati la cur. Dar aici sunt vinovata, pe vremuri purtam pantaloni MC Hammer, cand mergeam la discoteca, gen salvari, asa ca nu pot arata cu degetul.

        Pantalonii din poza atata ca designerul misogin inca traieste. Si se bucura.

        • Dara says:

          Nona ai dreptate, mascheaza lipsa de fund, deci ar fi potriviti pentru fete subtiri, zvelte – numai ca eu am vazut exemplare care dadusera spargere la mcdonalds (a se citi ca aveau mult peste greutatea normala) imbracate in asa ceva. Aratau… sublim! Prostul gust la el acasa!!! Shunci si tzoale atarnand anapoda peste tot!
          Aa, era sa uit, si ifose!

          • Manon says:

            Da, Dara, absolut, am vazut si eu, ca circul multisor pe jos. A inceput sezonul teraselor. Iar eu trec pe langa alea de fite…Mai observ un timp, si pe urma scriu si despre umflatii de muschi care atarna pe scaune, importanti, fara ocupatie, cu fetele schimbate zilnic, langa ei. 😉

    • Manon says:

      @ Dara: Folosesc parfumuri grele, de batranici pariziene, luate cate doua (ele, parfumurile) si aplicate direct pe haine, zilnic.
      Aceasta poluare voita face parte tot din legea stridentei, de la care nu au voie sa se abata, fetele.

  3. Bear Grylls says:

    Absolut corect.Dar de vina sunt tot cele care dau buzna sa-i cumpere doar pentru ca “sunt la moda”.
    @Gabriela:Ha,ha,ha!Turul tine locul posetei incapatoare.
    @Dara:Care gusturi?

  4. evergreen says:

    ar trebui sa luam insemnarea ta, s-o tiparim si s-o punem pe usile tuturor magazinelor cu astfel de haine si in fruntele femeilor care au uitat ca sexy nu insemamna gol.

    totusi, cred ca e prea metaforica exprimarea ta si nu cred ca s-ar prinde.

    “auzi la ea rictus. ce-o fi ala, fata?”

  5. camila parker bowles says:

    ce sa mai zicem de fetele nefericite care lucreaza in banca.. eu stiu una care ar fi trebuit sa fie mare campioana de gimnastica si care acum plimba hartii de la un birou la altul. si de unde avea cat de cat forma umana candva, acum e deformata corporal si facial, oricat s-ar stradui sa para o mare doamna. sansele de a mai face ceva din ce-a visat inainte de a se angaja la banca sunt nule. aproape ca te intrebi daca oamenii de genul asta au avut vreodata vreun talent daca au esuat in halul asta. apoi, ea respecta tot ce ziceti aici, parfumul, pantalonii stramti, machiajul care (crede ea) o face sa para interesanta, etc. si e innebunita dupa shopping, de fiecare data cand mai cumpara cate ceva face tot posibilul sa afle toata lumea ce prostie si-a mai luat de la tot felul de prostii de magazine care i-au furat creierul cu reclame din reviste glossy. trist, daca ma intrebi pe mine.

  6. […] jurnal despre noua modă pentru femei, care impune pantalonii pe care eu îi numesc cu generozitate patul lui procust, iar cineva, la comentarii, mi-a pus o poză cu și mai noua modă la pantaloni, ăia care nu sunt […]

  7. […] (cred că am vrut să spun mulatele), pentru picioarele, dumnezeule, prea scurte, pantalonii patul lui procust. Bărbații au față de sculieri matrițeri, care contrastează puternic, și cu anabolizantele […]

Leave a Reply