O, tempora, o mor(on)es!

on March 16, 2010 in Sub lupă

Avusei un scăndăluş, azi, cu unu’ mic cu gura mare. Aţi văzut ce plămâni mari au cei mici, între picioare, atunci când vor să zbiere? Compensează lipsa înălţimii că te acoperă, sanchi, cu vocea.
…Numai că eu sunt şi înaltă, am şi voce mai sonoră. Aşa că l-am băgat, scurt, sub radical.
Acum sunt bine, beau lichide să îmi cobor tensiunea şi mă gândesc, pentru a paişpeatrilioana oară: ai dracu de masculi, voi, ăştia care nu aţi învăţat să respectaţi femeia şi să vorbiţi civilizat, şi rageţi ca la cort!

Aşa. Să respir puţin. Gata. (#!%&0@!)

Am bântuit, aseară, lefteră(*), printr-un supermagazin şi m-am proptit cu privirea pe punguţele cu salate gata pregătite. Trec pe ierburi, iar.
Am rămas uşor panicată când am descoperit că toate punguţele conţin, pe lângă morcovi, salată verde, neverde, iceberg, alte panseluţe, varză şi …valeriană.
Vorbim, stimaţi prieteni, despre acea valeriană din grupa de sedative şi hipnotice, care se picura cu eprubeta, pe timpuri, în cavitatea bucală a bolnavilor de nervi?
Nu ne-au dat gata cu e-urile şi au decis că mai bine ne amorţesc?…Interesant…
Reactorul de la Cernavodă ce mai face? Nu e mai rapidă tinctura de uraniu?

(*) Lefteră, da. Pentru că noi trebuie să luăm salariul într-o anume zi. Care, fir-ar mă-sa a dracu de zi, nu se respectă niciodată. Drept urmare, şi aici atenţie, BCR, cu tine vorbesc, fraierii din câmpul muncii îşi verifică în mod constant, de trei ori pe zi, cardul cel gol, plătind, fără a avea nicio vină, comisionul aferent acestei operaţiuni.
Şi acum zi-mi, becereule, că nu eşti pe mână cu ăia care ne virează salariile în cont.
Uită-te-n ochii mei, ‘tu-ţi miile de sedii, şi dă-mi motiv să mă înfig direct în stadurile cu valeriană să le-ndes pe gât piticului isteric!

11 Responses to “O, tempora, o mor(on)es!”

 1. Geo says:

  Knock, knock… Sarumanaaa, desuet?- ete na!

  M-ai convins, trec pe valeriana. Cica scade…tensiunea si stressul!
  E cea mai tare reclama, jur!:)

  Un mascul timid,

 2. Diana says:

  Si eu care cautam supliment natural cu valeriana ca sa imi repare somnul cel spurcat. Io zic sa il clonezi pe ala micu si istericu, sa il pui frumusel la plic si sa il distribui la BCReuri. Asa stii macar ca ambele parti isi iau ciocane peste degete si tesle in curaj. Pe rand ce-i drept.

 3. Liana says:

  pfff! mi-ai adus aminte de card…uitasem! iar il zgandar pe domnul nerv..care abia se potolise (ametit de berea bauta in oras). auzi tu! sa imi ia trei lei ca sa imi spuna ca nu mi-a intrat salariul!

 4. Alexandra Murarus says:

  Noni,valeriana e DELICIOASA! Doar ca e cam scumpisoara. In Italia se pune in f multe salate! Iti face bine, nu rau si repet, e suuuper buna. Tincturile sau mai stiu eu ce produse farmeceutice, au o concentratie mai mare, ma gandesc. Eu am mancat si nu m-a calmat, am ramas la fel de agitata cum ma stii! 🙂

  • Manon says:

   Mura, pan-aci! Refuz sa consum halucinante. Daca- doamne fereste, scormonind cu furculita prin salata o pun pe limba si imi place? Ce urmeaza, ai, sa o rulez in hartie si sa o trag in piept? 😉

 5. Bear Grylls says:

  De ce nu ti-ai schimba cardul de salariu la alta banca?Toate colegele mele au aceleasi probleme ca si tine cu B.C.R.-ul.Se dau mari fiindca se pare ca au cea mai mare cifra de afaceri.
  Cat despre plimbatul prin magazine,chiar si fara bani,nu cunosc metoda mai buna de a scapa de stres.In plus te poti informa exact asupra celor mai avantajoase achizitii in momentul in care stai bine cu finantele.

  • Manon says:

   Nu stiam ca-l pot schimba, am crezut ca ne-au inregimentat, cand ni s-au pus cardurile in mana…
   2. Cunosc senzatia de umblare prin magazin doar in scopul scanarii. Aseara mi-era foame, si frigiderul era gol. Il tin gol, strategic, sa nu ma ispiteasca preaplinul, ca io sunt tauras gurmanzel… Lasa, ca m-a otravit unu mic cu niste chiftele care au picat direct peste gastrita. 😉

 6. sorin saguna says:

  minunat… vreau si eu o portie de tinctura de uranie…

Leave a Reply