Truisme

on September 2, 2004 in Retorice

Citesc în ziar, prefăcut indiferenta şi opărita de cafea, ca romanii au cele mai mici salarii din Europa, şi cele mai mari impozite. Răsuflu, ca să nu mă înfurii, şi meditez, cu părul ridicat pe ceafă… ce chestie, domnule, ete, citesc în jurnal o stire-bomba despre un lucru pe care îl trăim, cocoşaţi (Năstase, dacă, întâmplător, vreun linge-n-qur de-al tău îţi dă link-ul ăsta: TE BAG ÎN AIA MĂ-TII, DE INFECT CE EŞTI!!!)… ce ziceam?, aşa, deci noi citim în ziar o ştire despre ceea ce ni se întâmplă pe viu…
Cum ar trebui să reacţionăm?
Să ne mirăm, firesc, dacă, printr-o întâmplare, avem coloana flască şi suntem înscrişi în pesede: “Maama, ce chestie, frate, auzi, cică romanii au cele mai mici salarii din Europa, bască, şi cele mai mari impozite pe salariu, huh!”
…Să devenim filosofi şi mioritici:” ei, asta ne e soarta…”, să
…să ieşim ÎN STRADĂ?… Neah…
A dracului fatalitate şi lehamitea asta…
Ba, mă amorţeşte o spaimă: dacă, doamne fereşte, scrie mâine în ziar că poporul roman este la limita sărăciei şi, aşa prost şi ţăran cum e el, şi-a dat seama că Năstase e un hoţ, şi pesedeul un stat în stat… cum reacţionăm?

… Îi rog pe această cale pe cei care scriu la ziare să nu ne mai dea emoţii, publicând astfel de ştiri, pentru că, noi, citind pe hârtie ce ni se întâmplă pe viu, oricum nu vom face nimic.
Dacă vor să ne aţâţe la revoluţie, îi atenţionez că nu a venit, încă, timpul. Va ştii, la momentul potrivit, tovarăşul Ponta, când e cazul să declanşeze, în cursa pentru putere, o revoltă la fel se spontană ca aia din ’89.
… Păi, ce!?…Că ne-am mai deşteptat şi noi de atunci, am învăţat lecţia: o sugem big time, şi când ni se dă startul:”Sho pe ei, pe ma-ma lor!”, sărim, cu lesă de gât, la una, cu toţii!

Leave a Reply