perfect-credinciosul

on March 10, 2012 in Crochiu, Gafe

Fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor va fi împărăţia cerurilor.”

*

– Eu mi-am dat seama, Nona, că tu nu eşti prea credincioasă.
Mi-a zis un tip, ieri.

Tot el m-a făcut să casc, politicoasă, în vreo două rânduri, când îmi povestea, exaltat, despre cât de tare crede în biserica ca instituţie şi în anumiţi preoţi care fac minuni.
I-am răspuns, atunci, că ceea ce simt oamenii, în raport cu Dumnezeu, este un lucru intim, care nu se disecă precum fotbalul, şi că mă sperie credincioşii înfocaţi, care-ţi bagă crucea pe gât şi te declară satană dacă te îneci cu ea.

Şi, ieri, iată, din neant, concluzia. Şi-a dat seama că eu nu sunt prea credincioasă.
Mi-a pus ixul în frunte.
În momentul imediat următor m-am îndoit şi eu, de mine.
De ce, mă-ntrebi?
Pentru că eu, omul care şterge lacrimile altora, care dă zâmbet, pentru a îndepărta umbrele, care crede că singura noastră speranţă este să primim lumina, de Sus, şi să o dăm mai departe… eu, în clipa aia, am simţit nevoia imperioasă de a-i da, tipului, un pumn în gură.
Dorinţa a fost atât de mare, încât am vizualizat-o.
M-am întristat. De tot şi pe toate.
Am respirat, plină de amar.
– …Aşa ai decis tu, i-am răspuns, tu, omul care nu şi-a cerut iertare niciodată, în viaţa lui. Eu nu sunt prea credincioasă, zici, perfect-credinciosule care eşti.

*

Perfect-credinciosul, sărac cu duhul, adoratorul de concret
A lui va fi împărăţia cerurilor.
…Şi acest iluzoriu îi dă forţa de a-şi risipi deja-ratata viaţă de pe pământ – arătând, trufaş, semenilor, degetul mijlociu.

3 Responses to “perfect-credinciosul”

  1. Mărgeluţa says:

    E trist ca unii vad doar paiul din ochii celorlati…

  2. dada says:

    stau si ma-ntreb cum ai reusit totusi sa te abtii sa nu-i dai acel pumn in gura? asta ma intreb eu… am perfect-credinta ca eu i l-as fi dat…

  3. Robinhood says:

    Este atat de minunat sa nu ne mai judecam unii pe altii si doar sa invatam sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem cu bune si rele! Iubire si lumina este bien s ale dam celor care au asa reactii!Te iubesc!

Leave a Reply