socoteala de după târg

on April 5, 2011 in Oglinda

Am făcut o socoteală sinceră. Cam câți ani aș fi economisit dacă ieșeam din relațiile amoroase când simțeam că trebuie?
Zece ani aș fi economisit. Dacă plecam la timp.

Oamenii nu pot să se despartă atunci când instinctul le cere s-o facă. N-au încredere în el.

Paradoxal.

Au nevoie de sprijin din afara relației sau de o lovitură sub centură din interiorul ei.

23 Responses to “socoteala de după târg”

  1. Bear Grylls says:

    Corect.Si sa nu se mai spuna ca instinctul de conservare e mai puternic decat oricare altul.

  2. Ciumpcescu says:

    Tipic … Fetele fac ashe…Ele sufera, dar stau in relatie si lupta ele si lupta pana li se strepezesc dintzii si resursele… Cand isi dau seama ca, gata ,nu mai e nimica de facut decid sa o plimbe dar nu pleaca inca…..Trebuie sa apara o varianta. Pe urma fleosc! Ti-o trag.. Noi ,baietii ,facem alfel, o caram intai si pe urma cautam… Ideea e ca atunci cand fetele au terminat cu bataliile si suferinta noi abia atunci ne trezim.. Si pentru noi “flacaii” abia de atunci incepe urcusul Golgotei.Cand voi ati pus crucea sus deja si ati “murit”..

    • Manon says:

      Bineee!
      Corect, dragule. Cand noi plecam, va sculati voi. Too fuckin late.
      Desteptul meu drag, te pup in frunte. Bine ca te trezisi. Acum stii cum e cu fomeile. Stai pe tusa, sa-ti lingi ranile, sau pornesti in cautare?
      (Eu ma inghesui pe tusa, smirna, si suflu intr-un iaurtel curatindu-mi pusca.)

  3. julie says:

    Mami,ce frumos…ai zis cat as fi economisit,si nu cu cat am pierdut.Frumoasa lectie de viziune!Ai dreptate maaareee in ultima fraza!10 ani=o fraza a adevarului!Inclin fruntea,te imbratisez!

  4. Robin Hood says:

    Cata dreptate ai Ingerila! Daca am lua o palma dura peste ceafa ne-am trezi la timp…..dar cine sa ne-o dea!
    Sarut ochii tai luminosi!

  5. Evergreen says:

    Ah, Nonette drag! Nici nu ma apuc sa numar ca nu are sens… Poate-s buni si astia 10 ani… uite, se simte-n intelepciunea. Plus de asta, mai bine mai tarziu decat niciodata

    :*:*:* Azi trebuia sa te strang in brate, dar am fo’ aiurita. Las’ ca te prind eu

  6. carbonaru says:

    10 ani? Te decizi greu 🙂

  7. dee says:

    pai e bine, manon drag, cand n-au oamenii incredere in instinct, ci au incredere punct. cand se lupta si sunt impacati ca au facut tot ce-au putut, pana la capat, pana in panzele albe, cu toate costurile. asa ai economisit 10 ani de indoieli, de “ce-ar fi fost daca as fi incercat mai mult”? arzi pana la capat si stii o treaba, stii ca nu putea fi altfel. vorba aia clasica “mai bine sa regreti ce-ai facut, decat sa regreti ce n-ai facut”. eei, si zi-mi tu ca n-ai face la fel daca ar fi sa o iei de la capat? ori sunt eu mica, naiva si vorbesc prostii?

  8. steer says:

    Naaah,nici n ai economisit,nici n ai pierdut.Stii doar …bancu sau ce e cu pictoru care a cerut o suma epocala in schimbul unui portret schitat in 10 minute.I a spus clientului revoltat-Da,dar ca sa invat sa ti pictez mutra in zece minute,am exersat ani si ani si ani de zile.///N am kef momentan de hapostrofi and stuff,deci sorry.////Mda,deci asa e si cu relatiile.10 ani de acum nu au aceeasi greutate ca 10 ani d atunciBanal,bine,nu gasii alte rime

    • Manon says:

      pai, vorba era ca economiseam. …daca as fi plecat la timp. cei zece ani la care ma refer ar fi fost rasfirati in patru relatii (pe una as taia-o cu totul, actually…)
      nu stiu cum ar fi fost… ori capatam o noua cicatrice, ori il intalneam pe ala care imi inchidea ochii, pe patul de moarte.
      te pup.

  9. Gabriela says:

    eu inca sunt prinsa intr-o relatie incheiata deja de el, daca ma intelegi…

  10. […] L.E.: Am făcut o socoteală sinceră. Cam câți ani aș fi economisit dacă ieșeam din relațiile amoroase când simțeam că trebuie? Zece ani aș fi economisit. Dacă plecam la timp. (intregul text) […]

  11. andrei says:

    Mie mi-au dat 11,5 ,da ce-i mai trist e ca d-abia acum am realizat ca puteam singur sa ies,nu ma tinea nimeni cu forta.si e trist ca nu au fost anii aia,dintre 54 si 72,au fost anii tineretii

  12. andrei says:

    Exact ce spuneam,exces de politete.dupa reevaluare si actualizare dau 11,8. Mai e ceva de comentat la asta?nu cred.

Leave a Reply