nici de mișto nu-mi arde

on April 8, 2011 in Sub lupă

Când ies din bloc și văd nori plângăcioși mă blegesc instant – iar privirea-mi capătă aer de câine pus în lesă pentru prima dată.
Cu pașii moi și numărați, îmi dau ghes înspre autobuz ca spre eșafod.

A venit primăvara. Deci românii servesc la micul dejun trufandale verzi și lungi.
(Când scriu verzi -voi să nu citiți frunză de mentă care îți face frig în gură, ci usturoi cu ceapă.)

După ce urc în autobuz mi-aș cam ține respirația un sfert de ceas, dar nu am antrenament. Așa că mă rotesc lent în jurul propriei axe, să mai respir puțin aer curat și din cealaltă parte.
Nicio șansă. Nenea ăla miroase a arsenic, tanti aia a lucrat în trei schimburi îmbrăcată la fel, băiatul ăsta are iz de sulf.

E crâncen.

Când cobor din autobuz mă opresc lângă primul copac înflorit și inspir cu nesaț.
…Prilej cu care băiatul din fața magazinului surâde simpatic. El crede că sunt romantică și mă încurajează:
– Așaa… Dar respirați mai adânc

Trăiesc în România. Mai adânc de atât nu cred că se poate.

7 Responses to “nici de mișto nu-mi arde”

 1. gabi says:

  of, doamne. te iubesc, nonix

 2. gabi says:

  p.s. ce senzatii similare am vis-a-vis de vreme. si pe de alta parte, cele mai groaznice migrene si nesomnuri, la orice raza pala de soare ma gudur ca un bishon scapat din lesa in intersectie..

 3. Evergreen says:

  Nonette, de ce crezi ca am eu esarfe??? Indes nasu’n ele cand urc in autobuz asta dupa ce deschid geamurile. Se uita urat calatorii, dar n-am ce face. Nu inteleg de ce se incapataneaza sa stea inchisi intr-un autobuz imputit… cica e curent. Pai murim pana la prima, da-l dracu’ de curent!

  Deci, te inteleg perfect. Dar ce faci cand pica florile?

 4. Ema says:

  Si in Brasov e la fel. Batranei ipohondri nu accepta aerisirea autobuzului. E mai sigur asa – sigilat: miroase dar macar nu e curent… La mirosurile descrise de tine pot adauga, fara sa exagerez, aromele sendvișului cu parizer, acreala conservata de zile intregi in treninguri si adidași de plastic, naftalina. “Tacamul” nu ar fi complet fara un fundal sonor marca piticu minune&co sau corul de copii rromi OBLIGATI sa cerseasca. Ce pot face? Ma dau jos la prima si o iau pe jos (bine draq ca Brasovu’ nu e asa de mare).
  :*

Leave a Reply