curat… scluptură, coane fănică!

on January 19, 2011 in Ruşini mondene

Voiam să scriu despre asta mai de mult…

*

Dacă vreți un concediu medical cu bază reală de preinfarct, luați într-o seară, la pas, centrul Bucureștiului, și opriți-vă în fața Teatrului Național. (Dacă vreți deces simplu prin sucombare spontană, trebuie să ajungeți acolo ziua.)

În fața Teatrului Național, de fapt, luându-i fața, este un… este o… mare… nu știu cum să-i zic, că în afară de “maaare” și “sperietoare” nu-mi vine s-o numesc nicicum… Și-mi fu rușine să pun o poză aci.

Dar spuneți-mi și voi.  Ați văzut? Ați văzut oroarea aia megagigantică, ce are pretenția de artă?
Ce reprezintă? Foamea? Tifosul exantematic? Apocalipsa românilor? Odă vampirilor carpatini?

…Ar-tăă?

Da.

Artă. În țara asta plină de nonvalori, de imbecili care șutesc bani mulți dar care nu produc nimic, iată încă o ilustrare excelentă a derizoriului, cioplită de un dracu ştie, că eu nu-i știu numele – dar să-i zicem noi aci pe șest meșterul Delirium Tremens.

Per-fect! …

Dacă aia-i artă, atunci:

Art is in the eye of the beer-holder.

*

(loc pentru injurături grave la adresa cretinilor care aprobă amputarea esteticului)

12 Responses to “curat… scluptură, coane fănică!”

 1. Mirela says:

  M-am uitat si eu chioras la grupul de statui de la TNB… fiind o fire optimista si intelegatoare, am zis ca artistul a intruchipat personajele din visele mele crunte – alea de ma trezesc in tipete. Unii, mai patrunsi de arta zic ca-s personajele lui Caragiale. Ma intreb ce-ar fi zis Caragiale de toata treaba asta? Cred c-ar fi pus-o de-o schita. Sau de vreun moment 🙂

  • Manon says:

   Poate ca mesajul ororilor este “spectatorul grupului statuar trebuie sa simta enorm si sa vada monstruos”. Adica motto-ul lui Caragiale, absolut gresit inteles.

 2. Onitza says:

  Ei, Nona, uite un subiect cu care nu (prea) suntem de acord. Pentru ca mie mi se par dragute statuetele acelea. Chiar si daca le-ai judeca numai din punctul de vedere al muncii artistului respectiv si tot mi s-ar parea cat de cat dragute. Insa, daca as fi fost eu in locul celui care a aprobat proiectul, as fi directionat banii catre amenajarea unei sali de teatru. Sau a mai multor sali de teatru, fiindca am auzit de o suma destul de mare ce ar fi fost platita pentru Caragiale & Company.

 3. Onitza says:

  Mrrrrr… asa cred ca ai tastat raspunsul pentru mine. Cu “mrrrrr” in gand :)Dar nu, nu o spun rautacios, nici vorba. Insa e bine sa avem opinii separate in anumite probleme. Zic eu 😉

 4. Irina says:

  Um..eu le gasesc sinistre. Prima chestie care mi-a venit in cap atunci cand le-am privit a fost, asa cum a zis si Mirela, ce ar fi zis Caragiale daca ar fi vazut odioseniile…

 5. Margeluta says:

  Credeam ca e ceva in neregula cu mine pentru ca nu-mi plac! M-am linistit vazand ca nu sunt singura! 😉

 6. desteapta says:

  Statuile sunt”horror”.Cica ar fi costat cam un milion de euro!!!! Caragiale nu se zvarcoleste acum in mormant cred ca e de-a dreptul ventilator la o asa mare”tarasenie”.Mda,curata murdara treaba :)))

 7. Prahovean says:

  Eu cred că am descoperit de ce au fost puse acele statui acolo. Au fost puse pentru ca mămicile, când merg cu cel mic de mână, să poată să îi spună: “Uite, mami, cum arată Bau Bau care o să te ia dacă nu eşti cuminte.” …

 8. PumpkineilA says:

  Eu am o problema inclusiv cu faptul ca’s un pic cam despuiete statuile alea, pe langa evidenta ca prea’s mohorate la culoare si au stricat spatiul verde. Urate.

Leave a Reply