unul pe faţă, altul pe dos

on November 18, 2010 in Codul lui Manon

Azi am citit ASTA.

Şi aş vrea să mai spun ceva. Se numeşte StatCounter. E invizibil, în jurnalul lui Manon.

Back it up, pe Repeat.

X

X

X

12 Responses to “unul pe faţă, altul pe dos”

 1. Prahovean says:

  Mami, iar te supăr cu un off topic, sper că nu prea mult…
  Am avut miercuri seara al doua reprezentație a piesei. Am simțit că am făcut mai bine. Și nu numai eu am spus asta. Am speranțe. Nu e mult, dar contează mult pentru mine.
  Cred că am descoperit zilele astea ceva foarte important despre teatru. Sunt multe metode de a face arta actorului, multe perspective, care s-au schimbat și se vor schimba în continuare în ritmul acesta. Însă ceva trebuie să fie constant, anume că în teatru trebuie să dăruiești. În primul rând actorul, dar nu numai. Nu știu cum am ajuns la această concluzie, nu pot explica, dar așa îmi pare. Tu ce spui?

 2. Bianca says:

  Te deranjez si eu tot cu un offtopic. M-am “bagat la avioane” si am dat proba pentru dublaje de voci din desene… astia din Oradea chiar nu glumesc, m-au pus sa repet o replica de vreo 3 ori si de abea a patra oara mi-a iesit calumea…sincronul asta nu e chiar atat de usor pe cat s-ar parea, plus ca am dat proba pe un personaj care nazaliza teribil…Sunt entuziasmata si sper sa primesc un rol inainte de sfantu’ asteapta. :)) Tine-mi pumnii! 🙂

  • Manon says:

   Iti tin pumnii si sa stii, asa se face, te vor freca pana cand iese ce vor ei. Cand folosesti numai vocea, e mai greu, caci nu te poti ajuta de gesturi si de mimica. Iti tin pumnii, nu te lasa! 🙂

   • Manon says:

    P.S. sufleteii lui mami, dragi…

    • Bianca says:

     Multumesc de vorbele de suflet! :* E destul de ciudat cand te inchid intr-o incapere cu un micorofn, niste casti si un ecran pe care ruleaza desene animate si cronometru, dar e o experienta interesanta, ma enerveaza insa ca dubleaza desenul tot pe bucati, si nu cunosc toata actiunea.Tu ai avut de a face cu dublajele, Manon? 🙂

     • Manon says:

      Nu, n-am avut de-a face, dar ii stiu pe cei care fac. Eu nu vreau dublaje, nu cred ca suntem pregatiti, ma rog, e doar parerea mea…
      Si da, asa se face, pe bucati, nu cunosti actiunea. De aia nici nu avem dublaje prea fericite… Trebuie sa stii, totusi, datele personajului, ca sa ai coerenta.

      • Bianca says:

       Da, regizorul se straduia sa imi explice cum e personajul, cum ar trebui sa ii fie vocea, expresiile mele etc. Si da, domeniul asta e destul de controversat la noi in tara, eu sunt si pro si contra. :))

    • Prahovean says:

     Eu am încercat să controlez mai puțin ce se întâmplă cu mine când am jucat, am improvizat destul de mult, poate nepermis de mult,și eu și ”soția” din piesă. Data trecută am încercat să controlez strict ce se întâmplă, nu mi-a ieșit iar asta nu mi-a plăcut. Acum m-am lăsat în voia valului. Personajul nu era prea bine construit în mintea mea, mai deloc, a fost destul de instinctual. O fi bine? Mie îmi părea că personajul trebuie înțeles clar înainte, să fie o imagine a lui.
     Da, să știi că vreau să fac asta din suflet, poate unii numesc instinct, deși eu nu știu acum cât de bine spus este ”instinct”. Mă suspectez că este egoism, faptul că vreau să fac asta. Da, vreau să fac chit că niciodată nu o să mă primească la admitere vreo facultate de teatru din țară, să fac cum oi putea. Nu știu dacă m-am făcut înțeles, nu știu dacă tu ai trăit la fel în interior.
     Îmi pare rău că ești tristă, mulți suntem triști acum. Poate nu ar trebui să ne luptăm prea mult să fim veseli, ci altceva să facem. Să ținem căldura din suflet, iubirea față de cei dragi în particular și față de semeni, mai mult sau mai puțin. Iar la tine este o căldură rară aparte și mă bucur mult că exiști.
     Hugs

 3. Unu mic says:

  Scuza-ma ca te deranjez si eu cu un off-topic. Din 1982 joc si eu intr-un rol, rolul propriei mele vieti. La inceput a fost usor deh eram copil, dar acum al naiba de greu este.
  :)) Mie mi se pare ca mi se muleaza personajul, am reusit sa empatizezf f mult cu el :))))).
  Gata cu aberatiile, am fugit la munca, te pup, va pup pe toti, este soare si frumos afara va invit sa va bucurati de el.

 4. Geo says:

  Mai aveți off-topic-uri libere?
  Ete:

  Unul pe față și tot ăla pe dos

  Ion a luat vinul tau la noi.
  Maria bea, ca e bairam.
  Era o tipa rapitoare.
  -Madam, I’m Adam.
  -Romanii-s asi in amor.
  -Sa nu iei un as.
  Une menu:
  El o sa faca fasole.
  Icre, pui, ciuperci.
  Avat alb la tava.
  Ele fac cafele.
  El a gatit agale.
  Cina e: cod oceanic.
  Pup!

  P.S. Majoritatea sunt arhicunoscute, eu doar le-am împletit.

Leave a Reply