Cristos a-nviat!

on April 8, 2010 in Oglinda

În noaptea de Înviere am crezut că o să mor.

Stăteam moţ în vârful patului, la miezul nopţii, cu ochii în televizorul dat pe mute şi cu urechile la slujba împrăştiată de megafonul bisericii de peste drum. Mă durea înjunghietor stomacul, mă mânca pielea iar antibioticele reuşiseră o victorie în intestin cu ceva care se numeşte colită pseudo-membranoasă, pe numele lung, căci nu îl pot spune pe cel scurt, are şase litere şi mi-e lene să-l scriu, de ruşine…

Mă gândeam că până aici mi-a fost.
Am închis geamul, căci slujba începea să aibă, pentru mine, un iz de înmormântare prematură şi m-am îmbărbătat cu ideea că poate nu crăp, ci doar trec prin purgatoriu. La propriu.

Mi-a trecut prin cap că poate ar fi bine să merg şi eu la biserică, mai uit de mâncărime, iau şi aer în plex, aprind o lumânare…Însă mi-am adus aminte că sunt într-o situaţie care nu-mi permite deplasări lungi spre obiective înălţătoare spiritual care nu au în imediata vecinătate locuri de uşurare trupească.

Aşa că m-am potrivit mai bine în pat şi, pe la unu noaptea, mi-am urat tradiţional: Cristos a-nviat!, cu speranţa ascunsă că dimineaţa mă va găsi, prin simpatie, şi pe mine, vie.

Adevărat a-nviat!

14 Responses to “Cristos a-nviat!”

  1. kittysor says:

    Adevarat a Inviat!
    Cum iti este?!

  2. Prahovean says:

    Adevărat a înviat!
    Uite, pentru tine și nu numai, ca să nu mai pățiți lucruri din astea urâte. Părintele Arsenie Boca a spus să facem semnul crucii peste orice mâncăm sau bem, astfel, orice ar fi toxic în el este legat. Eu fac chiar peste medicamentele care le iau, peste orice intră în corpul meu, chiar peste anumite lucruri care intră în contact cu pielea.
    Însănătoșire grabnică!

    • Manon says:

      Multumesc, sper sa ma insanatosesc curand. Nu vreau sa par neserioasa, dar incerc o mica gluma, pot face semnul crucii si peste tigara? Nu ca s-ar duce toxinele, dar poate-poate oi scapa de viciu…? 😉

  3. Geo says:

    Off…se putea să nu ne dai emoții? Vor deveni amintiri cât de curând! Văd că moralul e bine poziționat.Semnul crucii se acceptă și peste țigară, păi nu intră în contact cu pielea??;))

  4. Prahovean says:

    Poti face cruce peste tot, daca e. De ce nu? (Emoticonul potrivit nu cred ca merge aici, of…) Pentru mine, Hristos este Domn al toate, si nu as opri pe nimeni sa faca cruce chiar peste alcool, tigari sau chiar droguri. Cred ca am cam ispiti pe Domnul sa zicem ca nu ne-ar mai vatama acestea daca facem cruce, dar cred ca ar conta.
    Uite, as vrea sa iti arat site-ul unei reviste ortodoxe foarte interesante, ca sa nu spun mai mult. Poti gasi in format pdf din numerele trecute. http://www.atitudini.com Este editata de manastirea Petru Voda, ctitoria parintelui Iustin Parvu, martir anticomunist, care este si duhovnicul manastirii. Revista nu trateaza strict numai probleme duhovnicesti, ci si dovedeste implicare in chestiuni civice importante, cum ar fi cea a pasapoartelor biometrice sau pericolele care ne pandesc in alimenatatie. De fapt, parintele Iustin este cel care a facut apelul in legatura cu pasapoartele biometrice. Multe din acestea articole ma cam sperie, recunosc, poate nejustificat. In ea, daca citesti in numerele vechi, poti afla destul de multe despre parintele Arsenie Boca si sfintii mucenici de la Aiud.
    In legatura cu parintele Iustin Parvu, care a fost internat de curand, este un apel la rugaciune. Prietenii tai loviti de cancer, si tu insati, poti spune o mica rugaciune scurta pentru parintele dupa cum se spune pe postarea din 7 aprilie, de pe prima pagina a site-ul revistei, iar aceasta va poate ajuta, caci rugandu-ne pentru altii primim si noi ajutor, stiu bine de ce vorbesc.

  5. Unu mic says:

    Manon sper sa nu ne lasi acum cand am inceput sa-ti citesc blogul :D. Adevarat a inviat, insanatosire grabnica.

Leave a Reply