intenția contează

on September 5, 2010 in Sub lupă

Eu merg la Ikea ca la Disneyland. Să bântui, să mă bucur, să testez paturile, să păpăm în grup meniurile alea de veci. E fun.
…Recunosc, mai și cumpăr chestii cu care n-am ce face și port după mine prin magazin șarpele ăla de pluș, cu care vorbesc tot timpul.

Bref. Mi-a dat cineva noul catalog Ikea.
Răsfoindu-l, am remarcat un anunț, așezat cuminte lângă o lămpșoară de birou care se numea Fpglunglkăr, mă scuzați, nu am reținut exact.
Se preciza acolo că, dacă o achiziționezi, ajuți un copil  sărman din Africa, pentru că o veioză identică va ajunge la el.
Io, emotivă, mă bucurai.

Ia! Să văd specificațiile, ca să o cumpăr data aviatoare.
Și văd. Are beculețul cât unghia mea cea mică. …De la picior.
Funcționează cu baterii solare.
Lăsați-o la încărcat 12 ore, pentru a furniza 4 ore de lumină.

A-ha!

Deci copiii sărmani din Africa își vor pune lampa-n spate la-ncărcat când vor umbla, ziua întreagă, după apă, iar cum se întunecă, au, timp de patru ore, lumină de veghe…
Căci nu poți face bastonașe, în miez de noapte, la scânteie de licurici.

… Mai bine le dădeau tractorașe de alea din lemn ecologic.
Ziua se jucau cu ele, iar noaptea, tractoraşele luminau.
Din foc.

9 Responses to “intenția contează”

 1. Mirela says:

  Eu am vazut o chestie pe un ambalaj de paine feliatat. Ca daca introduci un cod de pe ambalaj pe nu stiu ce site donezi o felie de paine… astea sunt din categoria hai sa dam pantofi cu toc la sinistrati :))

 2. fiorelinna says:

  uf, asta e un subiect ce ma loveste in moalele capului…multe ”actiuni nobile” pentru nimic…banii aia nu ajung in veci in Africa…eu inca visez sa pot face ceva concret…sa plec in voluntariat…te pupicesc…am fost plecata cateva zile, dar am revenit…sunt aici, in umbra…:)

 3. fiorelinna says:

  pai, asa ca sa ii simti frumusetea…hihi…astfel de voluntariate fac si eu…eu vreau doar ceva mai mult…un an, doi din viata mea dedicat numai pt asta…

 4. Bianca says:

  E important sa ai intentii bune, cred ca multi primesc voluntari, fundatii pentru ajutorarea celor nevoiasi, adaposturi de animale, ecologistii… doar volunatari sa fie.
  De unele fundatii sunt atat de doriti in cat ii platesc pe voluntari ca sa mearga in tabere cu copii…

 5. BonaVox says:

  =))) whoa, ce misto e postu asta:))
  hehe:)

Leave a Reply